Praktische toepassing van de AVG

Praktische toepassing van de AVG

Nu de grootste stofwolken van de AVG-paniek zijn neergedaald, lijkt het er op dat de soep niet zo heet gegeten wordt als hij wordt opgediend. Er kan nog steeds gefotografeerd worden op evenementen zonder dat je aan iedereen toestemming moet vragen, of nog erger, van iedereen een handtekening moet krijgen. Betekent dit dan nu dat je niets hoeft te doen? Nee! zeker niet!

Er is nog meer dan genoeg wat je moet regelen en waarvan je ook moet kunnen aantonen dát je ze geregeld hebt. Ook bij zaken die niet hebt geregeld op het gebied van de AVG, moet je een toelichting kunnen geven, waarom je ze niet hebt geregeld.

Klinkt lastig?
Dat valt in de praktijk reuze mee. Belangrijk is een goede opzet en daarna is het een kwestie van bijhouden. Gelukkig doet de Evenementenbeeldbank dat voor je foto’s al grotendeels automatisch!

Zowel de Fotograaf, als de auteursrechthebbende worden automatisch ingevuld. Ook de belangrijke Grondslag (waarom jij meent dat je deze foto mag gebruiken) en het Doel (waarvoor ga je de foto’s gebruiken) worden automatisch ingevuld.

Op welke manier de AVG van toepassing is op jouw evenement hangt af van een aantal zaken. Een goede registratie is bovenal voor jou als organisator van het evenement belangrijk.

Laat LOUDservices je helpen met heldere afspraken te maken met alle betrokkenen en je te adviseren over hoe je deze communiceert. Zowel naar je publiek, de huisfotografen, de geaccrediteerde fotografen, de security en wellicht zelfs je artiesten.

Interesse in een advies op maat? Laat het mij weten en we zitten snel om tafel!

Geplaatst in Diensten.